Sve više lekara u depresiji

325
SHARE

Depresija, Lekovi, Lekari, Tablete, Nevenka DimitrijevićSKANDAL – Lekari u Srbiji na udaru depresije i ostalih mentalnih bolesti i lekari. Iako mnogi doktori često pokušavaju sami da se leče, a neki od njih beže u drogu i alkohol!

Dr Nevenka Dimitrijević, portparolka Sekcije opšte prakse Srpskog lekarskog društva (SLD) i lekarka opšte prkse u DZ „Voždovac“ rekla je za medije da je veliki broj lekara depresivn i uplašen.

Navodi se da su posebno ugroženi lekari opšte prakse, te se upozorava da mnogi lekari koji boluju od depresije beže u samolečenje, drogu i alkohol.

Dr Nevenka Dimitrijević je na ovu temu rekla:

Ne samo što jednako teško živimo kao i ostalo stanovništvo, već svakog dana prihavatamo patnje pacijenata. Time ugrožavamo sebe, što može da odvede u depresiju.

Prema podacima  Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje o popijenim antidepresivima i anksioloticima, vidljivo je do koje mere se survala realnost u Srbiji i koliko teško se s tim nosimo. Navodi se da smo do septembra popili 1.213.327 kutija antidepresiva i 4.089.748 anksiolotika.

Život u Srbiji je sumoran. Ljudi gube posao, a oni koji rade, od plate ne mogu da kupe ni osnovnu hranu za decu i sebe. To su strašni lomovi za ljude. Svi koji su u takvim teškim situacijama trebalo bi da posete psihijatra – navodi dr Dimitrijević.

loading...