Seka Aleksić rekla DA dojenju na javnom mestu!

483
SHARE
Seka Aleksić
Seka Aleksić

Seka Aleksić je ponovo inspiraciju za pisanje, i na svom blogu je pisala o ljudima koji se protive dojenju beba na javnom mjestu. Ona smatra da u tom postupku nema ništa vulgarno i da je to potpuno prirodna stvar.

Donosimo dio teksta sa bloga:

Priroda je sve udesila. Majčino mleko je nešto najzdravije za rast i napredak bebe. NIŠTA ne može da zameni ono što stvori priroda – pravo majčino mleko. To me je nateralo da se zapitam – šta je to vulgarno, a pre svega perverzno? Šta je RUŽNO da žena, dok šeta svoju bebu po lepom sunčanom danu, kojoj pak treba da udahne svežeg vazduha, zastane u nekom parku, sedne i doji svoju bebu. Prvo, danas postoje posebni brus halteri za doilje, drugo, žena se ne skida gola, već sasvim diskretno drži svoju bebu u naručju i HRANI JE, da ona HRANI svoje gladno maleno dete. – Ako se neko od vas, bilo ko, zadesi se u gradu, kupi sendvič i šetajući kroz grad ili sedeći na javnom mestu jede taj sendvič, zašto ta malena bebica ne bi imala pravo za svoju hranu?! Ne možete bebi reći „ručak je u 14 časova“!

– Kako nečiji um može da poveže dojenje sa seksualnošću! Pa toliko se mladih parova ljubi na javnom mestu – devojka i dečko sede u parku i ljube se, pozdravljaju se na autobuskoj stanici, aerodromu i ljube se! Pa ni to nije vulgarno, ali tu već mora da postoji određena granica. Kada je dojenje u pitanju to je PROSTO DOJENJE BEBE. Beba ne sme biti gladna! Toliko majki se ustručava, baš kada reši da prošeta svoju bebu, a kao što sam rekla svaka beba je sama po sebi drugačija i onda bukvalno jure kući jer ih je sramota da negde zastanu i NAHRANE SVOJU BEBU! Neke majke se čak žale da su prinuđene da doje decu u javnim toaletima – ko još jede u javnim toaletima! Svima je prihvatljivo da vide majku kako hrani dete na flašicu, a zgržavaju se na nešto što je priroda savršeno stvorila, na prizor majke koja doji svoje dete! Nedavno sam na forumu pročitala da se jedna žena požalila jer je zbog dojenja izbačena iz kafića od strane konobara. Katastrofa! Najveći stručnjaci govore da je majčino mleko najzdraviji način ishrane bebe. Zapitam se kako neko može da ima negativno mišljenje povodom toga, diskriminišući time jednu ženu koja je dala život i jednu bebu koja će jednog dana biti čovek, i to ne bilo kakav, jer svako je poseban na svoj način!
– Podržimo žene koje svojoj bebi daju najzdraviju hranu, ono što je majka priroda stvorila. Ne robujmo predrasudama. Beba mora da se nahrani kad je gladna. Ne dopustimo kojekakvim ljudima da se protive dojenju na javnom mestu, jer su baš i oni odrasli na tome – na majčinom mleku!

loading...