Rešite se ispucalih vrhova

415
SHARE

vrhoviMODA – Kratka ili duga kosa, ispucani vrhovi su neizbježni.  Najbolje što možete učiniti po pitanju ispucanih vrhova je da ih preventivno spriječite.

Neki od razloga  zašto se vrhovi kose oštećuju i što možete učiniti kako biste to spriječili:

Prečesto pranje kose

Vjerovali ili ne,  često pranje kose može biti štetno.  Ako ju ispirete i šamponirate svakodnevno, prevelika njega može jednostavno biti previše za vašu kosu.

Previše češljanja

Češljanje kose  više nego jednom dnevno, agresivno četkanje i raspetljavanje kose su također loši za vašu kosu. Ako imate osjećaj kao da lomite kosu dok ju češljate, vjerojatno to i radite.

Sušenje kose ručnikom

Previše trljanja kosw ručnikom može izazvati pucanje vrhova. Lagano tapkajte kosu ručnikom, što će spriječiti oštećivanje kose, ali i kada je osušite bit će mekanija, nećete imati toliko dlačica koje neposlušno strše.

Previše topline

Ako ne možete prestati upotrebljavati sušilo ili peglu za kosu, možete ostaviti kosu da se djelomično osuši i krenuti sa stiliziranjem kada je još vlažna, kako biste smanjili vrijeme korištenja sušila.

Upotreba raznih kemikalija

 Pokušajte se ograničiti na samo jedan tretman i pružite kosi dodatnu njegu hidratantnom maskom kako biste spriječili lomljenje.

 

 

 

loading...