Novakov drug iz detinjstva otkrio nepoznate stvari o teniseru!

1156
SHARE

Novak ĐokovićSKANDAL – Prvi susreti sa tenisom tenisera Novaka Đokovića desili su se u okviru teniskog kampa “Kopaonik”.

 

Novak je svoju karijeru počeo još kao jako mali, a kako je sve to izgledalo iz ugla njegovih drugara priča za “Blic puls” trener Aleksa Mašić.

– Često se setim tog divnog perioda u životu i druženja sa Novakom Đokovićem, koji je tada, kao i svi mi, bio samo dete. Ono što, međutim, pamtim, jeste da je i tada imao jednu posebnu crtu ličnosti koju ne mogu da zaboravim, a koju dan-danas u mom poslu trenera pokušavam da probudim kod drugih.

– Ova crta bila je sačinjena iz verovatno najbitnijih naučenih sposobnosti koje bi trebalo da poseduje svako ko želi da bude uspešan u bilo kojoj sferi života. To su fokus i ogromna želja za napretkom i pobedama.

– Ne samo na turnirima nakon završenog kampa već i u igranju običnih trening poena, Novak je bio odlučan i fokusiran na pobede, a poraze je koristio samo kao sredstvo pronalaženja mana koje bi kasnije ispravljao. Porazi su mu služili kao stepenice ka uspehu, pa ih je i bilo sve manje i manje – rekao je trener Aleksa Mašić.

Znao je uvek šta hoće i šta mora da radi da bi postigao rezultate. Neverovatno za tako malo dete. Mi to kao deca možda nismo tada kapirali, ali sa ove tačke gledišta poprilično je fascinatno. Ali tako je bilo zaista. Međutim, voleo je uvek i da se zabavi kad je bilo vremena za zabavu. Obožavao je da đuska, i sećam se kad god odemo kod njega u restoran uveče na palačinke koje smo svi obožavali, voleo je kad krene muzika da pravi performanse i voleo je da ga svi gledaju dok igra. To pamtim, jer je to bilo baš slatko, i uvek nas je dobro zabavljao. Znao je da se igra a da nikad ne pređe granicu.

Novak Đoković, Stefan, razgovor, priča, dva jezika , engleski, srpski

MALI STEFAN VEĆ GOVORI DVA JEZIKA: Poslušajte razgovor Novaka i njegovog sina! VIDEO

SKANDAL – Novak Đoković je između trijumfa u Dohi i puta u Australiju gde će pokušati da odbrani titulu našao vremena da se posveti…
Jelena Đoković

ĐOKOVIĆI PODETINJILI: Novak i Jelena šokirali sve na fakultetu! VIDEO

SKANDAL – Slavni teniser Novak Đoković se pojavio na predavanju Jelena Đoković koje je ona održala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. Poznato je da je Novak uvek smiren i…
Dijana Bačko, slikarstvo, Novak Đoković

NJOJ SE DIVI ĐOKOVIĆ: Rasplakaće vas DIRLJIVA PORUKA koju je Novak poslao devojci bez…

SKANDAL – Mlada devojka Dejana Bačko je rođena bez gornjih ekstremiteta.Prvih pet godina života Dejana je provela u jednom od domova za decu sa posebnim…
loading...