Novak Đoković: Ponosan sam što sam Srbin!

771
SHARE

Novak Đoković SKANDAL – Najbolji teniser sveta, Novak Đoković uživa što nosi pritisak favorita na svakom turniru.

“Prolazim kroz najlepše godine karijere i zahvaljujući tome stalno osećam da sam favorit i da je na meni pritisak. Ipak, naučio sam da živim sa tim, privilegija je biti u takvoj situaciji jer je to nagrada za sav trud koji sam uložio. Cenim taj pritisak“

Đokovića su pitali da se nekada oseća kao robot, mašina ili superheroj, a on je odgovorio:

“Oh, ne, ništa od toga, volim da provodim vreme u prirodi. Volim da gradim stvari od temelja, da isprobavam nove ideje i da postavljam neke temelje, nešto što će ostati iza mene… Nikada nisam bio “jak” sa kompjuterima, tehnologijom, više volim da sam u realnom životu. Nema tajne moje hladnokrvnosti, to je rezultat dugog procesa sazrevanja i kao čoveka i kao igrača. To je došlo sa iskustvom igranja mečeva na visokom nivou – želja za pobedom i postizanjem ciljeva omogućuje mi da pronalazim nove motive i inspiraciju“.

 

Novak Đoković Na pitanje koliko mu znači što je “simbol nove Srbije“, kako je formulisao novinar, Novak je odgovorio:

“Čast mi je i privilegija da predstavljam svoju zemlju gde god da budem – teniser može da bude primer deci u Srbiji, ali i bilo gde drugo. Moja zemlja prošla je kroz mnoge teškoće u poslednje tri decenije i zaista cenim tu ulogu koju sport omogućuje, da se zemlja predstavlja na drugačiji način. Kroz sport mogu da pokažem karakter i snagu Srba, snagu koja nam je omogućila da prebrodimo teške periode rata i sankcija. Ponosan sam što sam Srbin i ponosan sam na to što me zemljaci vide kao uzora svojoj deci, trudim se da uvek imam to na umu jer to nosi i veliku odgovornost. Pokušavam da budem svestan da ono što radim na terenu i van njega ima uticaj“ – , rekao je Đoković, prenosi kurir.

loading...