Krenula borba za nasledstvo Esme Redžepove, rodbina osporava testament!

2055
SHARE

 Esma Redžepova, PevačicaSKANDAL -Legendarna pevačica Esma Redžepova umrla je 11. decembra prošle godine.

Poznato je da je pevačica prošle godine počela da piše testament.

Bliska saradnica popularne pevačice Zorana Kostovska je u emisiji za Radio Slobodnu Makedoniju izjavila da je Esma svu svoju imovinu ostavila Makedoniji.

Mediji su objavili da će se rodbina kraljice romske muzike boriti za njenu imovinu, koju je ona, prema nedavno otvorenom testamentu, podarila državi Republici Makedoniji, tvrdi skopski Fokus.

 

Odmah nakon otvaranja testamenta oglasila se pevačica Vaska Jankovska, bliska prijateljica Esme i dugogodišnji član muzičke ekipe Gorana Bregovića, izražavajući sumnju da je testament – lažan.

 Esma Redžepova, PevačicaJa sam bila veoma bliska sa Esmom, zato sam i uzela pravo da reagujem. Esma ima puno sestrića i bratanaca od svojih sestara i braće, svima je pomagala ceo život i brinula se o njima. Oni su već angažovali advokate i boriće se za svoja prava.

– Kao njeni najbliži krvni srodnici, smatram da njima treba da pripadne kuća, a ne verujem da je Esma ostavila testament i da sve poklanja državi. Mislim da bi autorska prava trebao da dobije Simeon Atanasov, koji je bio pored Esme tokom njenih koncerata i nastupa, i koji se brinuo o njenoj karijeri. Ne znam odakle je izašao testament, ali ne verujem da bi Esma potpisala takvo nešto. Stalno sam bila pored nje. Znam da je htela imovinu da ostavi unucima, brinula se o njima.

Ako neko misli da ovo što govorim nije istina, ja i na sudu mogu puno toga reći. Znam puno stvari koje mi je govorila i poveravala Esma, a i kao njena prijateljica gledala sam šta joj se dešavalo poslednjih godina života.

 

– Ja i Simeon smo rešili da se distanciramo od svega toga. Vidimo da će familija i humanitarno udruženje jedni drugima oči povaditi. Neka dokazuju po sudovima ko je u pravu, a ko ne. Mi kao “VC Music Production” smo van toga. Želimo da sačuvamo lepe uspomene na Esmu. Mi ćemo poštovati sve što se potvrdi da je bilo po njenoj volji – izjavila je Vesna Đorđievska.

loading...