Karleuša o smrti Kemala Montena

512
SHARE

Jelena Kareluša
SKANDAL
– Smrt poznatog pevača iznenadila je veliki broj njegovih kolega. Bosanski pevač Kemal Monteno preminuo je  u 67. godini u Zagrebu.

Veliki broj njegovih kolega izjavio je saučešće porodici poznatog pevača. Ipak, popularna pevačica Jelena Karleuša otkrila je da Kemala nije imala priliku da upozna, ali da joj je čast što će jednog dana moći da kaže da je živela u njegovo vreme.

– U svoj našoj jurnjavi, haosu, ludilu, sebičluku, borbi, ustajanju i padanju, desi se trenutak koji nas zaledi u pokretu. Zaustavi nam dah. Nešto utrne u grudima. Da li si čuo? Šta? Ne… Kad? …….. Tišina. Muk. Nikad nisam imala priliku da te upoznam. Mislim da sam jednom okružena svitom protrčala pored tebe. U napadu novinarskih pitanja, visoko podignute glave, krajičkom oka jednom sam te videla. Nisam mogla da ti pridjem jer sam se branila i nogama i rukama u nekoj svojoj borbi. Ali da sam to uradila, rekla bih ti da mi je čast što živim kada i ti veliki umetniče. Nisam upoznala tebe ali sam ti znala dušu. Znala sam ti srce. Ostavio si ih u svojim pesmama. Rezgovarali bi pogledom. Osmehom. Stiskom ruke. Putuj sad… Odmori se od ove ljudske tame, od ovog našeg blata. Živi u svetlosti kojoj pripadaš. Zavidim ti. Nema vise bola, nema vise razocaranja. Uspeo si. Živećeš zauvek. U meni. U svima nama. – napisala je Jelena.
Kemal Monteno

loading...