Hoće da proteraju Radeta Šerbedžiju iz Hrvatske u Srbiju

298
SHARE

SKANDAL, SCANDAL, SKANDAL VESTI, SCANDAL VESTI, POZNATI, SKANDAL NOVINESKANDAL – Predsednik organizacije Udruženja hrvatskih branitelja Domovinskog rata, Mladen Pavković obrušio se na popularnog glumca Rade Šerbedžiju.
Naime, predsedniku ove organizacije se nije svidela izjava glumca objavljena 22. marta u Glasu Slavonije, u kojem poznati umetnik kritikuje tamošnji nacionalistički obojene političare.
Najveći problem u Hrvatskoj je što nema dostojanstva kod mnogih ljudi koji se bave politikom. Svi jedni druge gledaju kao ideološke protivnike. Tu je i porast stranaka s nacionalnim predznakom, kao uostalom i u celoj regiji, stranaka kojima je nacionalizam najvažnija stvar u njihovim programima i koje uopšte ne razmišljaju ni o čemu drugom – rekao je Šerbedžija.

Pavković se nakon ove izjave medijima obratio pismom medijima:

Dočekali smo da nam jedan Šerbedžija, koji je početkom devedesetih pobegao iz Hrvatske i otišao u Beograd, daje “lekcije” koje političke stranke valjaju.

Gde je bio Rade kad se u Hrvatskoj ginulo? Veliki broj hrvatskih glumaca, njegovih kolega i koleginica, posećivao je za vreme rata naše branitelje i na prvim redovima fronta.

Igrali su u predstavama i kad su padale granate. A naš “lepi Rade” u to vreme bio je na “drugoj strani”. Danas, kaže, živi u Rijeci, predaje glumu, dobio je navodno i luksuzan stan, ipak je on zaslužan za stvaranje hrvatske države – smatra Pavković.

Ne soli nam pamet, idi u Beograd, pa tamo pričaj o njihovim političkim strankama. Videćeš kako ćeš proći. Letećeš ne do Briona, već do Amerike.

loading...