Gile će školovati sina nastradalog rudara u Zenici

508
SHARE

gileSKANDAL – Prošlogodišnji pobednik takmičenja „Zvezde Granda“ , Amar Gile Jašarspahić stao uz porodicu poginulog rudara.

Pevač dobro zna  kako je to živeti s rudarom jer se njegov otac bavio tim poslom, te ga je veoma pogodila nesreća koja se dogodila u jami „Respotočje“, u rudniku mrkog uglja u Zenici.

Gile je stao uz porodicu Hajrudina Bradarca koji je izgubio život samo tri dana pošto je počeo da radi u rudniku, tako što će školovati njegovog starijeg sina.

Pomagaću dok god budem mogao. Zaista me je pogodila ova tragedija jer sam i ja dete rudara. Znam kako je to kad očekuješ da se vrati neko ko siđe u jamu na 500 metara ispod zemlje, a zapravo ne znaš da li ćeš ga dočekati život i zdravog. Čekao sam dan da počnem da radim jer sam znao da tad moj otac više neće ići u rudnik.

To dete nije svog oca dočekalo živog. Iza Hajrudina je ostala i beba od nekoliko meseci. Biću uz ovog dečaka jer verujem da će, ukoliko završi školu, sutra moći da dobije dobar posao. Ne želim da i njega njegova majka i njegovo dete čekaju u strahu. Zasad ću mu finansirati osmogodišnje školovanje, kupovaću mu knjige i odeću, i davaću novac njegovoj porodici koliko budem mogao. Zarađujem više nego dovoljno i mislim da najmanje što mogu da učinim jeste da pomognem onima kojima je pomoć potrebna – rekao je Gile.

loading...