PLATA OKO 2.400 EVRA: Njemačka traži 16.000 vozača autobusa u naredne dve godine

298
SHARE

njemacka-trazi-vozace-autobusaSKANDAL – Zamislite da imate platu od 2.400 evra. Mnogima smatraju da to može biti samo san, ali ipak plata vozača autobusa u Njemačkoj meesečno iznosi oko 2.400 eura.  Zanimljiva činjenica  je da i pored ovako dobrih plata za ovo zanimanje,  ovo zanimanje je postalo deficitarno u ovoj evropskoj zemlji
Vozači autobusa su trenutno u Njemačkoj deficitarna radna snaga. U naredne dve godine potrebno je 16.000 vozača autobusa u Njemačkoj. Pa, ako ima zainteresovanih, neka nam se jave. Šestoricu smo zaposlili već od početka ove godine u prijateljskom gradu Mainzu, a uveren sam da ćemo i idućih meseci zaposliti velik broj vozača autobusa i u drugim njemačkim gradovima. Poslodavci traže da vozači već znaju barem malo njemački jezik, jer ne žele vezano uz to puno investirati u nove kadrove – kaže Koturić iz Hrvatskog gospodarskog saveza u Frankfurtu.

Kada je reč o radnicima iz ostatka regije, pristup ovim poslovima mogao bi biti moguć ukoliko nadlažne službe poput agencije za rad i zapošljavanje postignu bilateralne sporazume s Nijemcima, slično kao što je bio slučaj za također deficitarnim zanimanjem njegovatelja.

Ostavite komentar:
loading...