Ognjanovići sad pričaju idiotsku priču da im je trebalo tri miliona dolara!

302
SHARE

Sergej Trifunović SKANDAL – Nedavno su saopštili da im je za lečenje ćerke trebala suma za koju sam tad prvi put čuo. Nijedna bolnica ne ispostavlja račun samo za operaciju, već je u taj iznos uključen i postoperativni tretman, izjavio popularni glumac; On se pridružio apelu Kurira i u jednoj TV emisiji pozvao humane ljude da doniraju novac i pomognu da se prikupi 120.000 evra za lečenje Une Savić (2), obolele od leukemije

Poznati glumac Sergej Trifunović pridružio se apelu Kurira i ponovo iskoristio svoje gostovanje u emisiji „Stav Srbije“ na Prvoj televiziji da bi sa kartonom u ruci i istaknutim brojevima žiro-računa apelovao na humane ljude da pomognu Uni Savić (2) iz Beograda, koja boluje od akutne limfoblastne leukemije!

Na ovaj način on će sigurno pomoći da porodica Savić prikupi oko 120.000 evra, koliko im je potrebno za hitnu transplantaciju koštane srži u Italiji, koja ukupno košta 180.000 evra. Podsetimo, naš list je nedavno pokrenuo akciju za pomoć ovoj devojčici, ali stanje na njihovom računu poslednje dve nedelje miruje zbog afere s roditeljima preminule Tijane Ognjanović (8). Oni i dalje ne žele da prebace ni evro od preostalog milionskog iznosa na račune bolesnih mališana kojima je novac hitno potreban.

Otkrio da su lagali

– Pre neki dan Ognjanovići su saopštili da im je za lečenje ćerke u Americi bilo potrebno tri miliona dolara. To je cifra koju ja prvi put čujem. U pitanju je totalno idiotska priča, jer nijedna bolnica ne naplaćuje samo operaciju, već u tu cifru ulazi i postoperativni tretman – objasnio je proslavljeni glumac povodom nedavnog saslušanja Jelene i Nebojše Ognjanovića. Podsetimo, oni su policiji rekli da im je za planirani postoperativni tok trebalo oko tri miliona dolara!

Uni ponestaje vremena

– Ognjanovići već četiri meseca blokiraju račun, a Una Savić ima još dva meseca za borbu. Neodgovorno je, sebično da ti držiš zarađene pare na računu, a tim sredstvima može da se spase život još najmanje petoro dece. Na namenskom računu Ognjanovića nalazilo se 1.600.000 evra, a na drugom računu oko 1.200.000 evra. To znači da, iako je bilo troškova, oni sada sigurno raspolažu sa najmanje dva miliona evra kojima mogu da spasu dečje živote – rekao je Trifunović i još jednom naglasio da Una nema još mnogo vremena.

Odluka tužilaštva

Pored toga, glumac je rekao da se zalaže za osnivanje humanitarnog fonda za lečenje bolesne dece koji će biti potpuno transparentan.
– Ideja je da se napravi sajt na kojem će svako u svakoj sekundi pomoću brojača moći da vidi koliko je tačno stanje na računu Fonda. Svako može da izdvoji 20 dinara kad plaća račune. Zamislite koliko bi se novca prikupilo kada bi svako dao mesečno samo tih 20 dinara – zapitao se glumac.

Podsetimo, nakon saslušanja Ognjanovića u Odeljenju za suzbijanje privrednog kriminala u Beogradu, policija je završila istragu i slučaj prosledila Višem javnom tužilaštvu, koje danas odlučuje da li će predmet završiti na sudu.

Ostavite komentar:
loading...